Nieuwverlaat
U bent nu hier: Nieuws > Archief

Nieuwsarchief

12, 13, 14 en 15 augustus: ‘’Scootmobiel vierdaagse’’

Scootertour1

De tocht bestaat uit vier etappes en finisht op donderdag 15 augustus tussen 15.00 uur en 16.00 uur op het Ambachtsplein. Aanmeldingen zijn mogelijk tot 7 augustus telefonisch op 010 289 24 00 of per mail infozevenkamp@xs4all. Hulp is ook welkom!

vrijdag 26 april 2013 | cb Top

FILM ZWARTBOEK IN LCC ZEVENKAMP

In de bevrijdingsmaand mei een mooie Nederlandse film over de Tweede oorlog van Paul Verhoeven met Carice van Houten, Halina Reijn en Thom Hoffman.
In het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog wordt plotseling de boerderij, waar de Joodse revuester Rachel Stein ondergedoken zit, gebombardeerd. Ze wordt opgevangen door een lokale zeiler, maar krijgt dezelfde avond nog bezoek van Van Gein, die hen waarschuwt dat de Duitsers dit nieuwe adres al op het spoor zijn, en hen een veilige doorvaart door de Biesbosch naar het (bevrijde) zuiden van Nederland aanbiedt. Het bezette deel van Nederland ontvluchten blijkt echter niet zo gemakkelijk als ze had gedacht.
Zwartboek
Datum: maandag 13 mei
Plaats: LCC Zevenkamp, Ambachtsplein 141
Tijd: 14.00 – einde film
Prijs: € 1,= incl. koffie/ thee in pauze

Reserveren: info@buurtwerk.nl of 010-455 37 99

vrijdag 12 april 2013 | cb Top

Een wijkgebouw voor iedereen!LCC

Protestactie 22 april 2013 Ambachtsplein

Het LCC, het wijkgebouw op het Ambachtsplein, bij veel oudere bewoners bekend als De Scheg, wordt op 1 augustus na 32 jaar gesloten. Het wordt verbouwd tot een jongerencentrum voor heel Prins Alexander.
De volwassengroepen uit de buurt kunnen er niet meer terecht. Buurtbewoners, de altijd zo actieve clubs in het bruisende wijkgebouw en de winkeliersvereniging staan op hun achterste benen.

Lees verder >>


woensdag 23 januari 2013| AA Top

LCC, Buurtwerk en Bewonersorganisatie Zevenkamp
nodigen u van harte uit op de

Nieuwjaarsreceptie

Datum: donderdag 24 januari van 16.00 tot 18.00 uur.
Locatie: LCC, Ambachtsplein


Het is de bedoeling dat actieve bewoners en gemotiveerde beroepskrachten elkaar ontmoeten.
Er staat ook een ideeënbus voor creatieve en leuke wijkideeën.
Schaatsen op het Ambachtsplein
woensdag 12 december 2012 | cb Top

De nieuwe Zevenkrant is uit!

Nummer 6, het laatste nummer van dit jaar, is hier in digitale vorm (PDF) al te lezen.

vrijdag 02 november 2012 | cb Top

De nieuwe Zevenkrant is uit!

In deze uitgave onder andere:St. Nicolaas

Op zaterdag 17 november 2012 arriveert de enige echte Sint Nikolaas in Zevenkamp compleet met paard en Carros en met 40 bloedmooie pieten.

De route van de wonderlijke optocht loopt van het volkstuincomplex VTV de Tochten door de Jazzbuurt (Cole Porterstraat, Lauwersmeer) en het winkelcentrum.WIP WijkinformatiepuntLogo van het WIP

Op dinsdag 20 november 2012 wordt het Wijkinformatiepunt (WIP) om 10.00 uur officieel door de portefeuillehouder van Deelgemeente Prins Alexander geopend.
Het WIP wordt gerund door zes vrijwilligers uit Zevenkamp en een laatste jaars stagiaire maatschappelijke dienstverlening.

Zuidelijke toestanden in Zuidelijk Wijkpark

Stage 7 de fameuze jongerendag in het Zuidelijk Wijkpark was bijzonder sfeervol. Een reuze stormbaan verscheen op het grasveld bij het boomgaardje.

Tussen de appelbomen stond een schildersatelier met ezels en canvasdoeken, een petit Montmatre. Het leidde tot felkleurige Corneilledoeken. Ook de pony’s waren van de party en hele rijen Zachariegegadigden schoven aan. Fruitworkshop Voor de fijnproevers was er een fruitworkshop. Een aantal kinderen maakte er een kunstwerk van, zo een beetje ‘nouvelle cuisine’.
Dj Jeff animeerde de boel en was bijzonder populair. Wat later startte het jongerenprogramma met de ontroerende reggae van Zacharie, de fenomenale oppepper van Rass Motivated een echt rolmodel en Die Boyz genomineerd voor de Nederlandse hip hop prijs.

HipHopHipHopHipHop
Het was geweldig hoe de hip hoppers de kleintjes meekregen, dat belooft voor de toekomst.

Het reizend podiumMuziek maken

Het reizend podium nestelde zich op 12 september 2012 in de Vliedbergbuurt op het grote basketbalterrein. Het animo van ouders en kids was overrompelend. Ze gingen pottenbakken, schitterende hartjes maken, schilderen in een echt openlucht atelier met ezels en schildersdoeken, breakdansen en capoeira oefenen. Trekkers waren de fameuze Groove Kings die jongens en meisjes met breakdance op het zeil kregen en de fantastische Cria Familia met hun capoeira. De Cria’s zijn een grote Braziliaanse musicale familie. Ze staken de kids instrumentjes in de handen en het hele plein ging musiceren.

Wat een buurtfeest!

Buurtjongen Ferry en mantelzorgster Nelly uit de Dongebuurt had een hartewens ’het organiseren van een buurtfeestje’ op zijn verjaardag. Powerboat, een groep van geëngageerde kunstenaars, hielpen deze droom waar te maken. Het Zuidelijk Wijkpark werd omgetoverd in een idyllische picknick met een klein podium vol liefdesliedjes, Latin songs, gitaarspel, poëzie zowel van El Narrador als van natuurtalent Laurens.
Buurtfeest

Onze wijkkrant (nr. 5) is hier in zijn geheel in digitale vorm te lezen (PDF).

donderdag 30 augustus 2012 | cb Top

De nieuwe Zevenkrant is uit!

Onze wijkkrant (nr. 4) valt vanaf 31 augustus bij u op de deurmat en is hier al in digitale vorm te lezen (PDF).


dinsdag 28 augustus 2012 | AL Top

Reizend Podium charmeertCircusact

Het Reizend Podium nestelde zich op zaterdag 25 augustus op het grasveld bij Orion. De kleurrijke koepeltentjes vormden een leuke combi met de witte circustent van Nicole & Martin.
Zo’n 300 bezoekers beleefden een fantastische middag: lekker met elkaar contacten, luisteren naar de betoverende muziek van S.A.M. Express met nummers van Ierland tot Zuid Amerika, genieten van poëzie rond het Wollefoppenpark, rond stad en natuur met El Narrador en gelegenheidsdichter Laurens van Orion. De kids maakten wollen beesten, vlochten matjes met schors en reden op leuke pony’s.

Tegen drie uur vulde het publiek de hele circustent. Het stuk ‘De Bremermuzikanten’ was een parel van originaliteit, humor, creativiteit en acrobatiek.
Nicole en Martin wisten als circusartiesten de diverse dieren perfect neer te zetten en vertoonden een ongekend muzikaal talent.
Het publiek kon verder luisteren naar de Goesting, een semi Belgische combi van muzikale kleinkunstenaars. Klap op de vuurpijl was de flamenco muziek van de La Missma Tierre.

Op 8 september verhuist het Reizend Podium naar het grote grasveld bij the Little Cave (Nieuwemeer). Er komt een middagprogramma voor de kids en een spectaculaire jongerenavond met plaatselijk jeugdig talent.

Klik hier voor foto's gemaakt door Johannes Odé.

woensdag 25 juli 2012 | AA Top

Ook buurtbemiddelaar worden?

Woont u in deelgemeente Prins Alexander en bent u geïnteresseerd in dit boeiende, leerzame en zinvolle vrijwilligerswerk, neemt u dan contact op met Krista Schram, projectleider van Buurtbemiddeling Prins Alexander.
In een gesprek met haar kunt u nadere informatie krijgen over wat het werk van buurtbemiddeling inhoudt. Telefoon 010 456 04 09 of mail prinsalexander@buurtbemiddeling.org.

Om als buurtbemiddelaar aan de slag te kunnen gaan is een basistraining vereist. De eerstvolgende basistraining wordt in september 2012 gegeven. Deze training bestaat uit drie dinsdagavonden en twee hele zaterdagen.

woensdag 4 juli 2012 | AA Top

Fotograaf Johannes Odé laat ons bruisende woensdagmiddagen zien...

Bruisend Duimdrop   Reizend Podium
Bruisend Duimdrop   Bruisend Reispodium

woensdag 4 juli 2012 | AA Top

Beste mensen,

In de periode 9 juli tot en met 30 juli is het kantoor van bewonersorganisatie BOZ niet bezet.

Voor dringende zaken en ‘Opzoomerbonnen’ kunt u in die weken bellen naar de bewonersorganisatie Oosterflank (Alice Alkema): 010 220 13 95.

Vanaf dinsdag 31 juli is het kantoor op dinsdagochtend, woensdagochtend en donderdagochtend weer open.

Tot dan, fijne vakantie !

Vriendelijke groeten van de BOZ-ers
en het SONOR team

vrijdag 29 juni 2012 | AA Top

Reizend Podium

Op woensdag 4 juli 2012 kunnen jong en oud het Reizend Podium bezoeken. Muziek, poëzie voordrachten, verhalen en expressie, straattheater en meer... Het thema is dit keer: vliegen. Voor de kinderen worden poffertjes gebakken!

Het Reizend Podium is vanaf 12.00 uur tot 15.00 uur te vinden op het speelveld achter basisschool De Waterlelie en De Leeflangschool aan de Veluwemeer 1.

vrijdag 15 juni 2012 | edm Top

De nieuwe Zevenkrant is uit!

De komende week zal hij huis aan huis bezorgd worden in de wijk. U kunt ook hier kijken.

In deze nieuwe editie leest u over de start van het Reizend Podium in Zevenkamp, over Ontluikende wijk ideeën en Rumoer achter BAS.

Onder het motto ‘openbaar groen is het cement van de wijk’ zetten bewoners uit Zevenkamp, onder de naam Wollefoppengroen & Co, zich al jaren in voor het opknappen van het Wollefoppenpark en omgeving met behoud van de bestaande groene waarden. Een streven was ook het groen in Zevenkamp een culturele functie te geven. Nadat een permanent podium in het Wollefoppenpark te weinig draagvlak kreeg, zijn de plannen voor een reizend podium uitgewerkt. En dit podium gaat van start op zondag 24 juni in het Wollefoppenpark bij cultureel Centrum Orion vanaf 12.00 uur!

Wijk ideeën ontluiken: de vier basisscholen in Zevenkamp hebben actieve ouders die het klimaat in de buitenruimte gevoelig willen beïnvloeden. Het gaat om het positief benaderen van kinderen en het stimuleren van talent. Vier bruisende Woensdagen staan als wijk idee in de steigers. De eerste wordt georganiseerd bij de Dirk Costerstraat (Waterlelie).

Rumoer achter BAS: Jonge moeders rond de Duimdrop achter Bas van der Heijden nemen het heft in handen. Ze dienden een wijk idee in en dat werd gehonoreerd. Op 20 juni 2012 organiseren zij een bruisende woensdagmiddag op het grasveld bij de Duimdrop.

Heeft u suggesties voor onderwerpen, wilt u een artikel schrijven of op een andere manier meewerken aan de volgende uitgave van de Zevenkrant, stuur dan een mail naar de BOZ infozevenkamp@xs4all.nl voor 26 juni 2012.

vrijdag 15 juni 2012 | AA Top

Op woensdag 20 juni vindt op het Duimdropveld in Flyer Bruisende woensdagmiddagZevenkamp – achter Nieuw Verlaat en supermarkt Bas v.d.Heijden – een ‘bruisende woensdagmiddag’ plaats. Dit evenement is ontstaan uit een wijkidee van bewoners en gefinancierd door deelgemeente Prins Alexander.
Verder werken er aan mee Duimdrop, Opzoomer mee, BSW en Sonor.

Het programma is van 13.00 tot 16.00 uur en bestaat uit
Voetbaltoernooi met bekers
Stier
Suikerspin – popcorn
Schildersatelier
Luchtkussen
DJ en Mini Robot en
Hapjes uit alle windstreken

Om 13.00 uur wordt dit festijn geopend door deelraadsvoorzitter Frans van der Hilst.

dinsdag 29 mei 2012 | al Top

Braderie Back to the 60s

Poster Back to the 60s

Tal van Kraampjes, Bungy Jump voor de jeugd.
Evenement met Rock & Roll
Met ronkende geluiden zullen de Harleys en Oldtimers ons winkelcentrum weer bezoeken.

*Look a Like Elvis treed voor ons op
*Dansdemonstratie Rock & Roll
*Rock & Roll muziek van de Hot-Rock Band
*Look a Like Marylin Monroe
*Gratis op de foto met een oldtimer, Harley enz. door onze fotograaf Alex.

Voor de volledige poster klik hier...

vrijdag 25 mei 2012 | Bron: vestia, Pieter keijzer Top

Lachspiegels tegen overlast

Na het succes van het opknappen van een poort in de Victor E. van Vrieslandstraat hebben nu ook twee poorten aan de Zevenkampsering een metamorfose gekregen.

De zitelementen, verlichting en de kinderkunst van de poort zijn verwijderd. Hiervoor in de plaats zijn de muren voorzien van een effen kleur en zijn lachspiegels met verlichting aangebracht. Het is de bedoeling dat hierdoor ook in deze poort minder klachten voorkomen over graffiti, hangen en vandalisme. Poort met spiegels


De lachspiegels zijn grappig en vooral kinderen zullen ze leuk vinden.
's Avonds gaat de verlichting sterker branden, hierdoor zal het rondhangen ook minder aantrekkelijk worden.

Ontwerp: Pieter Keijzer

dinsdag 7 mei 2012 | al Top

Lezing over Zevenkamp

In het kader van de viering van het 50-jarig bestaan van Prins Alexander organiseert AIR, ditmaal in samenwerking met de Stichting Hart voor Prins Alexander en de Historische Vereniging Prins Alexander (HVPA) een zondagmiddaglezing en bezoek aan de Deelgemeente Prins Alexander op zondagmiddag 13 mei 2012
In de lezing zal prof. ir. Joost M. Schrijnen vertellen over zijn persoonlijk betrokkenheid bij het ontwerpen van de wijk Zevenkamp in de jaren zeventig en Prinsenland in de jaren tachtig. Welke verschillende visies gingen schuil achter deze wijken in Prins Alexander en hoe kijkt hij hier op terug.

Datum: zondag 13 mei 2012
Locatie: Oosterkapel, Ringvaartweg 125,
3065 AC Rotterdam
Aanvang: 14 uur
Toegang: Euro 5,00 te betalen aan de zaal

Lees hier voor uitgebreide informatie en aanmelding.

maandag 7 mei 2012 | cb Top

Fotoverslag Koninginnedag 2012 Zevenkamp

Geholpen door het mooie weer trokken velen er op koninginnedag uit om de traditionele vrijmarkten te bezoeken. Zo ook in Zevenkamp. Corstiaan Breedveld heeft een en ander op beeld vastgelegd. Klik hier voor een impressie.

donderdag 5 april 2012 | aa Top

Koninginnedag 2012

Salsa dansen De viering van koninginnedag 2012 op het Ambachtsplein belooft een swingend en bruisend geheel te worden en staat in het teken van Zuid-Amerikaanse salsaklanken.
De programmamering die dag is in handen van LCC Zevenkamp.
Klik hier voor het programma op koninginnedag.Koninginnedag in Taka Tuka Land

Op 30 april is Taka Tuka Land open van 12.00 tot 17.00 uur.
Er is een kleding- en rommelmarkt en er is koffie, thee, limonade en tosti’s en broodjes knakworst.
Het voornemen is dit elk jaar bij mooi weer te doen. Dus kom ook eens de kant van Taka Tuka Land op!

Takatuka
Taka Tuka Land
Cole Porterstraat 400
3069 ZD  ROTTERDAM
tel.: 010 – 220 23 00donderdag 18 april 2012 | aa Top

Boekenmarkt Piekfijn op 28 april

Liefhebbers van boeken kunnen binnenkort hun slag slaan bij Piekfijn. Het leukste 2e hands warenhuis organiseert zaterdag 28 april namelijk hun zesde boekenmarkt.
Piekfijn boekenmarkt
Die dag staan er marktkramen vol boeken in de Piekfijn vestiging op de Aluminiumstraat. U bent van tien uur ’s morgens tot vier uur ’s middags welkom om te komen snuffelen. Het aanbod varieert tussen literaire werken, kunstboeken, jeugd- en kinderboeken, oorlogsboeken, poëziebundels en verschillende andere genres.


woensdag 18 april 2012 | aa Top

Zevenkrant nr. 2

De nieuwe Zevenkrant is uit en wordt komende tijd huis-aan-huis in de wijk verspreid. U kunt de wijkkrant ook digitaal lezen of downloaden. Klik hier.

maandag 16 april 2012 | aa Top

Vleermuizenloop 2012

Nu de marathon van Rotterdam net geen nieuw parcoursrecord opgeleverd heeft, is het op zondag 6 mei de beurt aan de lopers van de 2e Vleermuizenloop om hun best te doen.
Om 14:00 uur wordt dan wederom het startschot gelost op het Manifestatieveld in Rotterdam Zevenkamp bij de start van de trimbaan.

De Vleermuizenloop is een prestatieloop voor het goede doel (Ropa Runteam 111111).
De 5 km of 10 km worden gelopen op de baan die vorig jaar door bewoners en Sport & Recreatie is uitgezet in het Wollefoppenpark.
Na de opening van de deze baan vorig jaar is het gebruik van de trimbaan toegenomen. Je kunt zeggen dat de bewoners van de wijk Zevenkamp e.o. de trimbaan zeker gevonden hebben.

Het leuke is dat de Vleermuizenloop dit jaar samenvalt met de Alexanderspelen. Daarnaast is het voor de lopers van de Nesseloop, die een week eerder gelopen wordt, leuk om de benen meteen weer te testen of lekker uit te lopen.

Reden genoeg om zondag 6 mei a.s. mee te doen of te komen kijken op het Manifestatieveld aan de Arthur van Schendeldreef in Zevenkamp.

Inschrijven Vleermuizenloop vanaf 13:00 uur op het veld a € 3,50
Voorinschrijving a € 2,50 per mail: opmerkingen@wollefoppengroen.nl

Voor meer informatie kunt u bellen naar
Frenk Walkenbach
Wollefoppengroen & co
tel. 06 – 3943 6150

woensdag 11 april 2012 | aa Top

Zevenkampse Scootmobielers op Lentetour

‘Al weer een geslaagde scootmobieltocht!’

Op donderdag 5 april 2012 maakte de Zevenkampse Scootmobielclub een Lentetour. De zeven ‘scoots’ en twee mee fietsende vrijwilligers startten vanuit het LCC. De route liep via de Wollefoppenweg naar Nesselande waar in De Kristal een koffiestop werd gemaakt. De toer werd vervolgd door Nesselande naar Nieuwerkerk om via Capelle tegen lunchtijd weer veilig in Zevenkamp terug te keren. De lentetour werd afgesloten met een heerlijke Paasbrunch, aangeboden door de winkeliersvereniging en het LCC.

Scootertour1

Het samen op pad zijn, elkaar spreken en met elkaar lachen is een belangrijk doel van de Scootmobielclub Zevenkamp, waarvan de kern gevormd wordt door Ria Gouweleeuw, Mar Snoek en Cees van de Berg.

Scootertour2

De Scootmobielclub heeft nog plaats voor nieuwe leden. Om de 14 dagen wordt een gezellige middag in het LCC georganiseerd en jaarlijks vindt 2 à 3 keer een toertocht door de omgeving plaats. Belangstellenden zijn van harte welkom om eens langs te komen tijdens één van de gezellige middagen in het LCC. De eerstvolgende wordt gehouden op donderdag 19 april 2012 vanaf 13.30 uur.
Wilt u meer weten of zich aanmelden dan kunt u bellen naar Ria Gouweleeuw 010 8188752 of naar de BOZ 010 2892400.

woensdag 25 januari 2012 | al Top

RotebRoteblogo

Papierkalender 2012 voortaan digitaal

Tot nu toe kreeg iedereen met een eigen papiercontainer jaarlijks de papierkalender in de brievenbus. Deze papieren versie van de papierkalender komt te vervallen. Mensen kunnen nu op internet zien wanneer het papier wordt opgehaald. De papiercontainer wordt één keer per vier weken geleegd.

Op http://www.rotterdam.nl/containersonline kunt u opzoeken wanneer uw papiercontainer geleegd wordt. Klik op ‘online de dichtstbijzijnde container opzoeken’, en typ uw straat of postcode in. Vervolgens verschijnen de ophaaldagen van papier voor uw straat.

Stop papier en karton los in de papiercontainer. Dus niet in een plastic zak of plastic verpakking. Zet de minicontainer op de inzameldag tussen 06.00 uur en 08.00 uur ’s ochtends op de aangewezen plek of langs de stoeprand. Met gesloten deksel en de wielen naar de rijweg.

Restafval
Uw ophaaldag voor restafval blijft hetzelfde als vorig jaar. Op feestdagen komt de vuilnisman niet langs. In plaats daarvan komt Roteb meestal op de eerstvolgende werkdag. Meer informatie vindt u tegen die tijd in de huis-aan-huis bladen en/of de wijkkranten.


woensdag 7 december 2011 | al Top

WijkIdee

De bewoners van de Dieze hebben een WijkIdee ingediend. Ze willen de bestaande voetbalkooi overdekken met een net om overlast van ballen tegen te gaan. Een mooi initiatief! Het zal veel irritatie tussen jong en oud wegnemen.

Het Wereld Smakenboek ligt voor u klaarSmakenboekje

Bijna vijftig uiteenlopende recepten, gemaakt door mensen met veertien verschillende nationaliteiten. In een paar maanden tijd stelde een groep enthousiaste vrijwilligers uit onze wijk een eigen kookboek samen.

Via de scholen, de bewonersvereniging en andere wijkorganisaties kwam voldoende respons. ‘We zijn met acht Gangmakers begonnen, later kwamen daar de Smaakmakers bij. In drie maanden hebben we een mooi boekje gemaakt.’ zegt trekker Tineke Honing.Gemaakt door kinderen

Het Wereld Smakenboek staat bol van de gerechten uit binnen- en buitenland. Van iets kleins tot iets groots. Naast recepten is een aantal achtergrondverhalen opgenomen, voorzien van prachtige foto’s. Alle recepten zijn voorzien van fijne illustraties om de smaak alvast los te maken.

Het werkje is onderverdeeld in vier hoofdstukken: gerechten uit de rest van de wereld, uit Nederland, voor kinderen en voor mensen die wat minder te besteden hebben. Zo kunnen kookliefhebbers straks kiezen uit Poolse zuurkool en oer-Hollandse snert, maar ook Marokkaanse en Surinaamse lekkernijen of een bijgerecht als hartige flapjes. En wat te denken van Borsjtj, de Russische soep van Tatiana? ´Als het ´s winters koud was, stond Borsjtj op de eerste plaats. Dit werd geserveerd met hartige koeken, gevuld met zuurkool en spekjes met ui.´ Moeder Mariska en dochter Nikita maken push up cakes met plakjes muffin, slagroom en kleurtjes.

BorsjtjHet Wereld Smakenboek komt uit in een oplage van achthonderd exemplaren. Bij de Read Shop, Ambachtsplein 115, Rotterdam-Zevenkamp kost het € 8,50. Mogelijk komt er nog een tweede druk uit. Een deel van de opbrengst gaat naar de Voedselbank in Prins Alexander.

 woensdag 15 augustus 2012 | AL Top

Bruisend groen in Zevenkamp

Het Reizend Podium, een initiatief van actieve bewoners van Zevenkamp, zal op zaterdag 25 augustus neerstrijken in het Wollefoppenpark aan de Wollefoppenweg 91a. De middag staat in het teken van circus, muziek en poëzie.

Op het veld voor Cultureel Centrum Orion (1 minuut lopen vanaf speeltuin Taka Tuka Land) zal het Zwitserse circus Nicole & Martin van 15.00 tot 16.00 uur een spetterende voorstelling geven. Van 13.00 uur tot 17.00 uur treden diverse artiesten op en kunnen kinderen en volwassenen meedoen aan creatieve workshops.

Voor het volledige programma, klik hier...

woensdag 1 augustus 2012 | AL Top

Sterkste Man Rotterdam/Zevenkamp 2012
  zaterdag a.s. 18 augustus 2012
 Winkelcentrum Zevenkamp, Ambachtsplein
Aanvang: 11.00 uur tot 17.00 uur

Zaterdag 18 augustus a.s. vindt vanaf 11.00 uur bij het winkelcentrum Zevenkamp alweer de vierde editie van de Sterkste Man van Rotterdam/Zevenkamp plaats.
Zestien mannen zullen, in zes onderdelen, gaan strijden om de titel Sterkste Man van Rotterdam/Zevenkamp.

Sterkste man van Zevenkamp

Voor de poster, klik hier ...
Voor het volledige programma en persbericht, klik hier ...

donderdag 1 december 2011 | al Top

Levende kerststal op Ambachtsplein

Op woensdag 14 december is een levende kerststal te bewonderen op het Ambachtsplein in Zevenkamp. Net als voorgaande jaren maakt de Bewonerorganisatie Zevenkamp (BOZ) dit mogelijk.
Er komt een groot aantal verschillende dieren, waaronder een mooie kameel. Natuurlijk ontbreken ook Josef en Maria niet. U bent van harte welkom tussen 9.00 en 17.00 uur.

Levende kerststaldonderdag 13 oktober 2011 | cb Top

Tijdelijke verhuizing Apotheek Zevenkamp

Apotheek Zevenkamp gaat verbouwen. De apotheek zal in het weekeinde van 19/20 november 2011 verhuizen naar een tijdelijke huisvesting in het
pand ernaast, het voormalig Gezondheidscentrum Huisartsen aan de Imkerstraat 31.
De verbouwing gaat een aantal maanden duren en zal naar verwachting voor 1 april 2012 afgerond zijn. Daarna is de dan geheel gemoderniseerde apotheek weer op het vertrouwde adres te bezoeken.


woensdag 12 oktober 2011 | BvZ Top

Aantal deelnemers wijkschouw Zevenkamp overtreft
alle verwachtingen

Dinsdag 6 september vond alweer de derde wijkschouw in Zevenkamp plaats. De wijkschouw is een fietstocht door de wijk waarbij een flink aantal vaste locaties op hun kwaliteit beoordeeld wordt. De wijkschouw wordt georganiseerd door de deelgemeente Prins Alexander in goede samenwerking met Bewonersorganisatie Zevenkamp, het opbouwwerk, corporaties, stadstoezicht, Roteb en gemeentewerken.

In de vorige Zevenkrant nummer vier werd extra aandacht besteed aan de wijkschouw. Bewoners konden zich opgeven voor deelname aan deze fietstocht. Resultaat: een grote groep van eenentwintig personen(!) ging, onder aanvoering van Nel Zonruiter van het wijkteam Zevenkamp, op pad om de buitenruimte te beoordelen. Met inbreng van ‘nieuwe’bewoners kwamen ook nieuwe aandachtspunten aan het licht.

De volgende wijkschouw staat gepland op maandag 24 oktober 2011 van 9.30 uur tot 12.30 uur. Verzamelen vanaf 09.00 uur in het LCC Zevenkamp. Aanmelden graag vooraf bij Bewonersorganisatie Zevenkamp, Ambachtsplein 141, 3068 GV Rotterdam
Telefoon 010-2892400, of per mail: infozevenkamp@xs4all.nl

Wijkschouw 1Wijkschouw 2


woensdag 5 oktober 2011 | CB Top

Spirituele en Beauty @ Healthbeurs

Zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2011 organiseert Recreatiecentrum Zevenkampse Ring een Spirituele beurs in combinatie met een Beauty & Healthbeurs. De beurs is deze dagen geopend van 10.00 – 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 5,00. Kinderen tot 10 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang.

Lees hier meer...

donderdag 22 september 2011 | bvz Top

Vrijdag 7 oktober Dag van de DialoogDag vd Dialoog
U kunt zich nog aanmelden

Op 7 oktober worden in Zevenkamp 3 Dialoogtafels georganiseerd. Koördinatie ligt bij SONOR-Zevenkamp.
Een tafel in de Aarhof is reeds vol geboekt. Voor de tafel in het LCC Zevenkamp, Ambachtsplein 141, is nog ruimte voor aanmelders.
Aanvang 17.00 uur duur twee uur, inclusief broodmaaltijd met soep. Inloop vanaf 16.30 uur. Deelname is natuurlijk gratis!
Opgeven/aanmelden via de mail: b.vanzanten@sonor.nl, of via een briefje met naam, adres, e-mailadres en telefoonnumer. Dit kunt u afgeven aan de balie van het LCC Zevenkamp t.a.v. SONOR opbouwwerk Zevenkamp.

Voor meer informatie, klik hier...


maandag 5 september 2011 | mp Top

Zaterdag 17 september Hondendag op het Ambachtsplein

Golden Retriever

Zaterdag 17 september wordt op het Ambachtsplein in Zevenkamp voor de tweede maal een Hondendag georganiseerd. Zes jaar gelden, tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van de wijk Zevenkamp, werd voor de eerste keer een hondendag georganiseerd. Een geslaagd evenement waar zowel de hond als zijn of haar baas centraal stonden.

Dit jaar wederom een hondendag. Op zaterdag 17 september zijn hondenbezitters en hun honden van harte welkom om deel te nemen aan diverse activiteiten. Natuurlijk zijn ook niet hondenbezitters van harte welkom!

Er wordt puppyles gegeven, de verkiezing van de leukste, mooiste en de gehoorzaamste hond wordt gehouden en dierenarts Lammers (met een praktijk in Zevenkamp) is aanwezig om uw hond eens goed te bekijken en uw advies te geven. Naaste andere acties die middag kunt u met uw viervoeter gratis op de foto. Deze is op dierendag af te halen bij dierenzaak “Knabbel en Babbel”. 
Het programma is nog onder voorbehoud.
Voor meer informatie zie de persberichten en posters bij de winkeliers.

maandag 15 augustus 2011 | mp Top

Het smakenfestival op het Ambachtsplein

Zaterdag 10 september a.s. wordt voor de eerste keer in Zevenkamp “Het Smakenfestival” gehouden. Een festival waar bewoners uit de wijk de hoofdrolspelers zijn. U kunt die middag genieten van heerlijke hapjes die uw medebewoners willen laten proeven. U kunt zo kennismaken met hapjes die u nooit eerder geproefd heeft. De makers van de hapjes kunnen u alles vertellen over de producten die zij gebruiken. Wat dacht u bijvoorbeeld van hapjes uit de Molukken, Suriname, Polen, Nederland (van vroeger) of de Oekraïne?

Bij het startpunt van het Smakenfestival op 10 september kunt u gratis een wereldroutekaart afhalen. Hiermee kunt u uw proefreis beginnen.
Naast de proeverij vindt u op het festivalterrein een groot “Kruidenrad”, een gerechtenpuzzel en diverse optredens. Ook kan deelgenomen worden aan een aantal internationale straatspelen. Voor de jongeren wordt een professioneel Pannakooi-toernooi georganiseerd.
Kortom een smaakvol programma!

De organisatie is in handen van Bewonersorganisatie Zevenkamp in samenwerking met SONOR, Vestia, Woonstad, Woonbron, SportStimulering, LCC Zevenkamp, SBA, Laurens “de Aarhof” en zorginloop, Aafje, winkeliers, cultuurscout Prins Alexander en vele anderen.
Het programma is nog onder voorbehoud. Voor de laatste informatie; zie de persberichten in de weekbladen, de posters bij de winkeliers en de raamkrant aan het Spinet van de BOZ.

Poster Smakenfestival

dinsdag 28 juni 2011 | mp Top

Informatie voor mantelzorgers

Andere geluiden is onderdeel van het project ‘Participatie Allochtone Mantelzorgers’ en is een initiatief van MEE, Vereniging van Gehandicapten-organisaties Rotterdam (VGR) en Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Centrum (SMDC).

In het kader van dit project kunnen mensen de training Andere geluiden volgen om lotgenotengroepen voor mantelzorgers op te zetten. Ook leren zij als tussenpersoon te functioneren in de eigen wijk naar de voorzieningen in Rotterdam.

Trainingen
Twee keer een training van 6 bijeenkomsten.
Per training 16 deelnemers.
De eerste training (pilot) start in maart 2011
De tweede training start in oktober 2011

Lees hier verder...

Ben jij een jonge vrouw tussen de 16 & 30 jaar? zorg je voor iemand?  En ben je woonachtig in Rotterdam??

Dan ben jij een jonge mantelzorger en krijg je de kans er helemaal gratis een weekend tussenuit te kunnen!

Lees hier verder ...


dinsdag 21 juni 2011 | mp Top

Schoonmaken uitlaatplaatsen en losloopgebiedenHondenuitlaatzones

Roteb maakt niet alle uitlaatplaatsen en losloopgebieden schoon. Tijdens diverse bewonersbijeenkomsten rondom de invoering van het hondenbeleid enkele jaren geleden (2006) zijn alle uitlaatplaatsen en losloopgebieden besproken.

Naar aanleiding hiervan hebben wijzigingen plaatsgevonden en is het aantal uitlaatplaatsen en losloopgebieden fors uitgebreid. Een behoorlijk deel van de uitlaatplaatsen en losloopgebieden bestaat uit langgerekte groengebieden waarvan, op basis van de te verwachten verontreiniging per oppervlakte eenheid, het niet nodig is om deze te reinigen. Alles reinigen is overigens ook niet haalbaar gezien de inzet aan menskracht, geld en de specifieke terreinsituatie zoals een te steil talud.

Klik hier voor een overzicht welke uitlaatplaatsen en losloopgebieden er zijn in de wijk Zevenkamp. Tevens kunt u zien welke wel en welke er niet worden gereinigd door Roteb.

woensdag 15 juni 2011 | mp Top

SMAKENFESTIVAL 10 september 2011

GerechtenZevenkamp is INTERNATIONAAL...Knikkeren

Vind u het leuk, om tegen een vergoeding, kleine of grote gerechten uit uw geboorteland klaar te maken en medebewoners van Zevenkamp er van te laten proeven?
Meer info hier...

Kookboek
Zevenkamp is een “kleine wereld” in de wereldstad Rotterdam.
Weten jullie dat hier rond de 60 nationaliteiten wonen? Daar willen
wij, de Bewonersorganisatie Zevenkamp (BOZ), iets mee doen!
Wij willen een MULTICULTI- kookboek maken, voor en door
Zevenkampse kinderen en ouders, familie en vrienden, buren, enz.
Meer info hier...

Wereld op handenInternationaalLandenbord

Maandag 6 juni 2011 | mp Top

Poster Back to the Sixties

Klik op de poster voor meer info...

Maandag 6 juni 2011 | CB Top

Lezing ‘Kind en Afscheid’
HOE BETREK JE KINDEREN BIJ HET AFSCHEID NEMEN EN EEN UITVAART?

Op dinsdag 7 juni 2011 geven Petra Verschoor en Sylvia van Leeuwen van Sereen Uitvaartverzorging een lezing over hoe kinderen betrokken kunnen worden bij het afscheid en de uitvaart op een manier die bij hen en hun leeftijd past.

Regelmatig krijgen zij de vraag voorgelegd wat het beste is voor kinderen: hen zoveel mogelijk beschermen en weghouden bij alles wat er bij een uitvaart komt kijken of hen zoveel mogelijk betrekken en vooral niet buitensluiten? Hierover wordt nog steeds heel verschillend gedacht.

Lees verder...

dinsdag 31 mei 2011 | mp Top

Bewonerscommissie Zevenkamp

Zevenkamp kent een aantal actieve bewonerscommissies. Zij vormen deLogo bc7kamp schakel tussen de huurders enerzijds en de verhuurders / woningcorporaties anderzijds.
Zo ook Bewonerscommissie Zevenkamp. Zij behartigt de belangen van de huurders van Vestia.
In hun nieuwsbrief kunt u lezen waar de commissie recentelijk mee bezig is geweest. Op hun website www.bc7kamp.nl kunt u nog meer informatie vinden.


dinsdag 17 mei 2011 | mp Top

Op eigen kracht

Op Eigen Kracht

Zo heet de Opzoomercampagne 2011.
Ook in de deelgemeente Prins Alexander kunnen bewoners weer Opzoomeren en hun eigen straat of buurtje verbeteren. Met 330 straten is Prins Alexander een echte Opzoomerdeelgemeente.
donderdag 7 april 2011 | mp Top

OPROEP VOOR ZEVENKAMPERS!

GerechtenZevenkamp is INTERNATIONAAL...Knikkeren

Zevenkamp is een “kleine wereld” op zich. Rond de 60 nationaliteiten wonen hier en daar willen wij (BOZ) iets ludieks mee doen!

Voor een activiteit in september 2011 is de BOZ opzoek naar recepten.
Voor-, hoofd- en nagerechten uit alle landen…. Een bestaand recept of een eigen maaksel, alles is welkom!

In ieder land spelen kinderen op straat en vaak in ieder land een zelfde soort spel.
In Nederland wordt geknikkerd, gehinkeld enz..
Graag willen wij weten welk spel in uw geboorteland gespeeld wordt, met daarbij een korte uitleg.

Wij zien uw bijdrage graag tegemoet op papier (inleveren bij de BOZ) of via de mail (infozevenkamp@xs4all.nl t.a.v. Martine)

Wereld op handenInternationaalLandenbord

woensdag 6 april 2011 | mp Top

Presentatie Verkeersboekje Zevenkamp

Maandag 11 april a.s. om 15.00 uur presenteert de werkgroep Verkeer van Bewonersorganisatie Zevenkamp het verkeersboekje Zevenkamp. Een full-color fotoboek met volop aandacht voor zowel knelpunten als oplossingen op het gebied van verkeer en veiligheid in de wijk Zevenkamp. Bewoners uit de wijk Zevenkamp hebben knelpunten en oplossingen aangedragen.

Het boekje wordt a.s. maandag 11 april op een knelpuntenlocatie overhandigd aan portefeuillehouder P. Meijer en het wijkteam Zevenkamp. Tevens wordt op ludieke wijze aandacht gevraagd voor een verkeersonveilige situatie.

Plaats van handeling:  Nabij ingang  supermarkt Bas van der Heijden, Zevenkampse Ring 869.


dinsdag 5 april 2011 | mp Top

50 Jaar Prins Alexander, een fietstocht door het Lage LandLogo deelgemeente

Het is lente en de Stichting Hart voor Prins Alexander trapt af met een fietstocht in de aanloop naar de viering van ‘50 Jaar Prins Alexander’ in dit jaar.

De fietstocht is de eerste in een reeks van gidsentochten voor en door bewoners door het stadsgebied en vindt plaats op 10 april 2011 in de wijk waar het 50 jaar geleden allemaal begon; het Lage Land.

Lees verder...


donderdag 31 maart 2011 | mp Top

Muziek- en dansmiddagen van OPZ ns

De muziek- en dansmiddagen van het “Ouderen Platform Zevenkamp Nieuwe Stijl” (OPZ ns) in het LCC zijn een groot succes. Onder het genot van een drankje kunt u op 5 april 2011 weer genieten van een gezellige 55+ middag.

Op 12 april 2011 organiseert het OPZ ns een bingomiddag. Vele leuke prijzen zijn hier te winnen, dus komt allen!!
Heeft u zelf een leuke cd, neem deze dan mee!!!

De middagen zullen worden gehouden van 14.00 tot 16.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30.

Niet dansen, maar wel gezellig aanwezig zijn? Diverse spelletjes liggen klaar om gespeeld te worden!!!

LCC Zevenkamp, Ambachtsplein 141

Toegang gratis.


maandag 28 maart 2011 | mp Top

Tussentijds bericht onderzoek laagfrequent geluid (bromtoon)

De gemeente en deelgemeente zijn samen met de DCMR op zoek naar de bron van de bromtoon die door een aantal bewoners in het noorden van de deelgemeente Prins Alexander en twee buurgemeenten wordt waargenomen.

Lees meer

Waarschuwing

Ga niet in zee met de stichting Ouderen voor Ouderen. De stichting biedt reisjes aan voor ouderen, maar laat na betaling niets meer van zich horen.

Lees meer

donderdag 17 maart 2011 | mp Top

Opzoomer informatieavondOppie

Opzoomeren in 2011 is leuk en eenvoudig. Maar wel nieuw en anders.
U krijgt er alles over te horen!
Op woensdag 30 maart 2011 om 19.00 uur in het LCC.

Lees hier meer...

 
woensdag 16 maart 2011 | mp Top

Verkeershinder door wegwerkzaamheden

Op donderdag 17 maart op de Zevenkampsering ter hoogte van de zijstraat Aar. Voor meer informatie >>
Dinsdag 22 maart op de Schollevaartse Dreef ter hoogte van de Slotermeer. Voor meer informatie >>


maandag 21 februari 2011 | mp Top

“Veilig Verkeer Nederland” te gast bij Scootmobielclub Zevenkamp

Op donderdagmiddag 3 maart 2011 zijn bewoners, niet alleen uit Zevenkamp, van harte welkom bij de informatiemiddag van Scootmobielclub Zevenkamp (in oprichting). Diverse gastsprekers zullen u vertellen over veiligheid, verkeer, uitstapjes en activiteiten voor scootmobielers.

Veilig Verkeer Nederland zal informatie geven over een scootmobieltrainingScootmobiel die mogelijk i.s.m. de Scootmobielclub Zevenkamp gegeven kan worden. De training zal gaan over de verkeersregels voor scootmobielers, het deelnemen aan het verkeer, een ogen- en gehoortest, en nog veel meer!

Buiten alle nuttige informatie is deze bijeenkomt natuurlijk ook om anderen te ontmoeten en een gezellige middag te hebben. Toegang is GRATIS!!!

Heeft u interesse en/of ideeën komt dan op 3 maart a.s. naar het LCC Zevenkamp, Ambachtsplein 141. Aanvang 13.30 uur, zaal open 13.15 uur. Einde 15.30 uur.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de Bewoners Organisatie Zevenkamp/SONOR:
Ambachtsplein 141
Tel. 010 – 289 24 00
infozevenkamp@xs4all.nl

Graag tot ziens op 3 maart a.s. en…….koffie en thee staat klaar!!!!!

Klik hier voor de poster.

woensdag 16 februari 2011 | mp Top

Muziek- en dansmiddagen van OPZ ns

De muziek- en dansmiddagen van het “Ouderen Platform Zevenkamp Nieuwe Stijl” (OPZ ns) in het LCC zijn een groot succes. Onder het genot van een drankje kunt u op 1 maart 2011 weer genieten van een gezellige 55+ middag.
Heeft u zelf een leuke cd, neem deze dan mee!!!

De middag zal worden gehouden van 14.00 tot 16.00 uur. Toegang gratis.  

Niet dansen, maar wel gezellig aanwezig zijn? Diverse spelletjes liggen klaar om gespeeld te worden!!!

Op 10 maart 2011 organiseert OPZ ns een filmmiddag. U bent van harte welkom om de film  “de STORM” te komen bekijken.  Zaal open vanaf 13.30 uur, start film 14.00 uur. Toegang gratis.

LCC Zevenkamp
Ambachtsplein 141

maandag 24 januari 2011 | mp Top

Gezocht...

Voor besturen van verschillende organisaties zijn we op zoek naar mensen die zich graag willen inzetten voor bestuurswerk. Een leuke uitdaging om uw talenten te ontdekken en zich verder te ontwikkelen. Besturen van vrijwilligersorganisaties vormen niet altijd een afspiegeling van de Rotterdamse samenleving – en u kunt daarin verandering brengen. De mogelijkheden zijn voor iedereen bedoeld, ongeacht man of vrouw, autochtoon of allochtoon, jong of oud …. Grijp uw kans en werk aan jeMimoun ontwikkeling en op een leuke manier!

Wilt u er meer over weten dan kunt u contact opnemen met dhr. Mimoun Kasmi (adviseur diversiteit), telefoonnummer 010- 243 81 00. U kunt uw vragen ook mail naar mkasmi@cvd.nl
maandag 10 januari 2011 | mp Top

Humanitas zoekt gezinsmaatjes, moeders of vaders met tijd!

Humanitas zoekt vrijwilligers die zich in willen zetten als maatje in gezinnen waar het even niet lekker loopt. In deze gezinnen is tenminste één kind 6 jaar of jonger.

Heeft u een paar uur per week tijd, bent u positief ingesteld en weet u dat opvoeden best pittig kan zijn? Bent u vader of moeder, opa of oma of iemand die het gezinsleven goed kent en een steuntje in de rug wil zijn? Vindt u het leuk om iets voor een ander gezin te betekenen? Bel dan voor informatie naar Humanitas R’dam Noordelijke Maasoever: 010-265 39 30 of kijk op www.humanitasjeugdhulpverlening.nl of www.home-start.nl. U krijgt een training vooraf en reiskosten worden vergoed. Januari 2011 start er weer een training, er zijn nog plaatsen vrij.


donderdag 6 januari 2011 | mp Top

Buurtbemiddeling Prins AlexanderLogo BBPA

Basistraining buurtbemiddeling in februari 2011

Lees verder >>Klik rechts op het logo voor korte informatie.Dinsdag 21 december 2010 | CB Top


Foto-impressie Kerstfeest Ambachtsplein >>


Donderdag 2 december 2010 | CB Top

Een dag uit ons leven

Boeksignering

Op woensdag 15 en zaterdag 18 december kan men in The Readshop (Ambachtsplein) een boekje laten signeren door de schrijfster Juf Juliet O'Neill.


maandag 22 november 2010 | MP Top

Laatste nieuwtjes

Op 2 december vindt een bijeenkomst plaats voor scootmobiel-gebruikers. Bewoners uit Zevenkamp willen een club oprichten om samen leuke uitstapjes te maken of gewoon ervaringen uit te wisselen.
Wilt u meedenken of meedoen? Kom op donderdag 2 december 2010 van 13.00 tot 14.30 uur naar het LCC Zevenkamp. Aanmelden kan bij het secretariaat van de BOZ op tel. 2892400, via infozevenkamp@xs4all.nl, of bij het wijkinformatiepunt (WIP) op tel. 2892404.

Op zaterdag 4 december wordt een sint-activiteit vanuit de winkeliersvereniging Ambachtsplein georganiseerd:
Sint bezoekt het Ambachtsplein op 4 december van 13.00 tot 15.00 uur. Via een bon in de Postiljon kunnen kinderen aangemeld worden om persoonlijk bij Sint te mogen komen. Aanmelden voor 28 november a.s.

Op 7 december kan er weer gedanst worden in het LCC (ook op 21 december). Van 14.00 tot 16.00 uur dansen en diverse spellen liggen klaar om gespeeld te worden.
In januari 2011 wordt weer gestart op de 18e.

Op 15 december kunnen, na het zingen van de schoolkinderen, kerstukjes gemaakt worden. Dit wordt georganiseerd door het OPZ nieuwe stijl. Mensen moeten dan hun eigen bakje/mandje/schaaltje meenemen, de inhoud krijgen ze. E.e.a. zal plaatsvinden in de tent op het Ambachtsplein van 11.00 tot 15.00 (tijden nog even onder voorbehoud!).


donderdag 11 november 2010 | MP Top

Doe mee: geef een boek!

Beste Buurtbewoner,

Wij hebben in Amsterdam Zuidoost een succesvol buurtproject uitgevoerd waarbij wij op basisscholen gratis leesboeken hebben uitgedeeld aan de kinderen. In deze brandpreventieboeken speelt ieder kind de hoofdrol! De naam van het kind wordt door het verhaal verweven, wat motiveert om te gaan lezen!

Wij zoeken actieve bewoners met hart voor de kinderen die dit project willen uitvoeren in hun eigen wijk! Daarom organiseren wij een landelijke informatiebijeenkomst op zaterdag 20 november om 10.00 uur in de Centrale Bibliotheek van Amsterdam. Hier zullen we uitleg geven over het project en hoe dit op alle scholen toegepast kan zijn.

U kunt zich aanmelden voor deze informatiebijeenkomst via e-mail: info@geefeenkinderboek.nl.
De reiskosten worden vergoed en u krijgt na afloop nog een lekkere lunch aangeboden! Als dank voor uw deelname zult u na afloop ook zo’n speciaal, kinderboek ontvangen, waarin uzelf of een kind dat u dierbaar is de hoofdrol speelt!

Meldt u vandaag nog aan door een e-mail te sturen naar info@geefeenkinderboek.nl.
Bezoek onze website voor meer informatie: www.geefeenkinderboek.nl.

Met vriendelijke groet,

Gé Ruijfrok
Voorzitter stichting ‘Ieder Kind een eigen Boek’maandag 8 november 2010 | mp Top


Gezocht: vrijwilligers met een staart

Voor een bezoekproject voor ouderen dat de komende twee jaar in Rotterdam actief zal zijn is Animal Life Foundation op zoek naar vrijwilligers. De organisatie is niet alleen op zoek naar menselijke vrijwilligers, maar vooral ook naar dieren die zo nu en dan op bezoek willen gaan bij ouderen die zelf geen huisdier meer kunnen of mogen houden.

Golden RetrieverOuderen en huisdieren
Het project dat Animal Life Foundation gaat starten betreft een tweejarig Rotterdams bezoekproject met huisdieren, waarbij ouderen in de gelegenheid gesteld worden actief met de dieren om te gaan. Dit zal zowel worden aangeboden voor ouderen in verzorgingstehuizen, als ook aan zelfstandig wonende ouderen. Bijzonder binnen dit project is dat de ouderen zelf de regie in handen krijgen voor de invulling van het bezoek. De bezoeken kunnen binnenshuis of buitenshuis plaatsvinden, in groepsverband of individueel, eenmalig of periodiek. Al naar gelang de wensen van de ouderen of instellingen. Samen een kopje koffie drinken en praten over vroegere huisdieren, een stukje buiten wandelen met een hond of even kroelen met het dier.

Veel animo
Er zijn inmiddels 30 verzorgingstehuizen die mee doen met dit project. Daarom zijn er veel vrijwilligers nodig. Heeft u een paar uurtjes per week over om op bezoek te gaan met uw dier bij ouderen in uw eigen buurt? Dan horen wij het graag. Uiteraard zijn er wel een paar eisen waar het dier aan moet voldoen. Voorop staat dat het dier plezier moet beleven aan menselijk gezelschap en aanraking. Daarnaast moet het dier goed luisteren en goed gesocialiseerd zijn. De bezoeken moeten voor zowel de mensen als de dieren een feest zijn.

Meer informatie kunt u lezen op www.animallifefoundation.nl. U kunt zich aanmelden via 010-2020040 of info@animallifefoundation.nl.

Uw dier zal zeer veel plezier en vreugde brengen bij de ouderen!


woensdag 20 oktober 2010 | al Top

Nu verkrijgbaar ... Nivon wandelroute

De werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen heeft samen met het Nivon Rotterdam, de werkgroep Wollefoppengroen & Co, het Wijknatuurteam Alexander en de vrijwilligers van de Wijktuin Ommoord een wandelroute uitgezet.

De route is beschreven in een handig boekje dat verkrijgbaar is bij de BOZ en/of bij de balie van het LCC, Ambachtsplein 141.

Voor een volledig overzicht van verkooppunten in Prins Alexander klikt u hier.
woensdag 6 oktober 2010 | al Top

Muziek- en dansmiddagen van het OPZ ns

De muziek- en dansmiddagen van het “Ouderen Platform Zevenkamp Nieuwe Stijl” (OPZ ns) in het LCC zijn weer begonnen.
Onder het genot van een drankje kunt u op 19 oktober 2010 weer genieten van een gezellige 55+ middag.
Heeft u zelf een leuke cd, neem deze dan mee!

Niet dansen, maar wel gezellig aanwezig zijn? Diverse spelletjes liggen klaar om gespeeld te worden!

De middag zal worden gehouden van 14.00 tot 16.00 uur. Toegang gratis.

LCC Zevenkamp
Ambachtsplein 141

dinsdag 28 september 2010 | BvZ Top

Gezocht!Poster Mixed Marriage

Toneelspelers, dansers en zangers voor theaterstuk "Mixed Marriage".

Altijd al theater willen maken, willen zingen of dansen? Doe dan mee met deze bijzondere theatervoorstelling in Prins Alexander!
Klik op flyer hiernaast voor meer informatie.


dinsdag 21 september 2010 | PvM Top

Oude Ambachtenmarkt NaardermeerOude ambachten

Op zaterdag 25 september 2010 is er een Oude Ambachtenmarkt op het Naardermeer.

Aanvang: 10.00 uur
Einde:  16.30 uur
Locatie: Naardermeer Zevenkamp (tussen Schollevaartse Dreef
en Grote Wielen)

De bewonerscommissie Naardermeer organiseert deze dag in het kader van De Aktie Burendag van het Oranjefonds.

lees meer...

dinsdag 7 september 2010 | mp Top

Nivon-wandelroute langs de rand van de stad in Ommoord en Nivon wandelrouteZevenkamp

Presentatie Alexanderwandeling, de Rotterdamse veenweideroute

De werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen heeft samen met het Nivon Rotterdam, de werkgroep Wollefoppengroen & Co, het Wijknatuurteam Alexander en de vrijwilligers van de Wijktuin Ommoord een wandelroute uitgezet. Een wandeling die de Wijktuin Ommoord en het Ommoordse Veld verbindt met de Rottezoom, de Nessepolder, het Wollefoppenpark, het natuurgebied aan de Zevenhuizerplas en de groengebieden in de wijk Zevenkamp.

lees meer...

maandag 6 september 2010 | al Top

Uitnodiging Open Dag
Centrum Jeugd en Gezin Prins Alexander

Uitnodiging open dag Centrum Jeugd

Zaterdag 2 oktober van 13.00 uur tot 16.00 uur zet het Centrum voor Jeugd en Gezin Prins Alexander de deuren open voor iedereen die wil komen kijken. Het CJG is dé plek in de deelgemeente waar ouders, opvoeders, jongeren en professionals terecht kunnen met al hun vragen over opgroeien en opvoeden.

lees meer...
Maandag 6 juni 2011 | CB Top

Lezing ‘Kind en Afscheid’

(vervolg van de homepage)

Het leven biedt dagelijks aanleidingen om kinderen van jongs af aan vertrouwd te maken met verlies en zelfs met doodgaan. Kinderen willen graag altijd alles weten en vinden het vaak prettig dat we ze bij het afscheid betrekken. Zij kunnen ons ook verrassen door de onbevangenheid waarmee zij de dood tegemoet treden. Wij volwassenen kunnen soms een voorbeeld aan hen nemen.

Tijdens de lezing vertellen Petra en Sylvia over hun ervaringen, geven ze informatie over het rouwproces bij kinderen, dragen ze ideeën aan hoe u uw kind kunt betrekken bij het proces van afscheid nemen, geven tips hoe om te gaan met kinderen en hun verdriet. Er is gelegenheid om materialen te bekijken die zij hebben ontwikkeld. Ook kunt u boeken inzien waarin u achtergrondinformatie vindt voor u zelf, maar ook boeken die speciaal voor kinderen geschreven zijn. Daarnaast is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

De toegang is gratis. In verband met het beperkte aantal zitplaatsen is het van belang u van te voren aan te melden via info@sereen.nu of 06-10366295.

Datum: dinsdag 7 juni 2011
Tijd: 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur
Adres: Zorgpunt Zuidplas,
IJslandsmos 4 te Nieuwerkerk aan den IJssel
Voor meer informatie: http://www.sereen.nu/agenda

Meisje met bellenblaas


dinsdag 5 april 2011 | mp Top

50 Jaar Prins Alexander, een fietstocht door het Lage Land

(Vervolg van de homepage)

We starten op het Alexanderplein, het centrum van Prins Alexander. Vanaf hier gaan we naar de plek waar 50 jaar geleden de eerste paal werd geslagen voor wat nu de deelgemeente Prins Alexander is. Daarvandaan gaan we verder de wijk in, op zoek naar bijzondere plekken en bijzondere verhalen van bewoners. Wij sluiten af met een door de cultuurscout Prins Alexander georganiseerde kunstborrel.

De tocht is een initiatief van en wordt georganiseerd door de Stichting Hart voor Prins Alexander i.s.m. de cultuurscout Prins Alexander. De Stichting Hart voor Prins Alexander is opgericht op initiatief van een aantal bewoners uit de deelgemeente Prins Alexander. De stichting wil de verbondenheid van bewoners, maar ook van ondernemers en organisaties die in deze deelgemeente zijn gevestigd, met het stadsgebied Prins Alexander versterken.

De fietstocht is onderdeel van de manifestatie ’50 jaar Prins Alexander’. In november 1961, bijna vijftig jaar geleden, werd de eerste paal geslagen in de wijk het Lage Land. Een prachtige aanleiding – dunkt ons – om bewoners, maar ook de hier gevestigde organisaties, bedrijven, scholen etc., bij hun stadsgebied te betrekken en het hele gebied in het zonnetje te zetten.
Als onderdeel van de manifestatie staat verder op het programma de tentoonstelling ’50 Jaar Prins Alexander, hoe de stad verder gaat’. Met deze tentoonstelling zal niet alleen de ontstaansgeschiedenis van het stadsgebied voor het voetlicht gebracht worden, maar ook het heden, de toekomstplannen en de ontwikkeling van het centrumgebied, de Alexanderknoop. Het stadsgebied en de wijken vormen hiervoor het podium.

Datum en tijd : Zondag 10 april 2011 om 14:00 uur
Startlocatie : Alexanderplein


Deelname is kosteloos, de voorwaarde is wel dat u uw eigen fiets meeneemt.

U wordt vriendelijk verzocht uiterlijk vóór 7 april 2011 voor deze fietstocht te reserveren. U kunt dit doen per email naar info@hartvoorprinsalexander.nl met vermelding van het aantal deelnemers, uw naam, emailadres en telefoonnummer.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Stichting Hart voor Prins Alexander, Herman van Dongen, Wil Heezen, Carol Hol en de cultuurscout Prins Alexander, Marieke Bongaards

donderdag 6 januari 2011 | mp Top

Buurtbemiddeling Prins Alexander

Eerste basistraining 2011 start in februari


Buurtbemiddeling stelt herstel van communicatie voorop. Luisteren en gehoord worden. Met respect belangen en emoties ter sprake brengen. Als buren samen naar een oplossing zoeken.


De bemiddelaar begeleidt het proces waarin dit tot stand komt. De buren doen mee op vrijwillige basis. Zelfbedachte oplossingen en zelfgemaakte afspraken hebben meer kracht dan opgelegde sancties.

Buurtbemiddeling vraagt van een vrijwilliger dat deze goed kan luisteren en een neutrale houding heeft. Verder is een positieve uitstraling en enthousiasme om met andere teamleden samen te werken gewenst. Naast deelname aan de basistraining is het deelnemen aan teamavonden voor overleg en training noodzakelijk. Tijdsinvestering is ongeveer 5 tot 8 uur per maand.

Buurtbemiddeling biedt een prima training waar u altijd wat aan heeft. Het is een leerzame, zinvolle en interessante tijdsbesteding die veel voldoening geeft. U werkt samen met gemotiveerde en ervaren buurtbemiddelaars en krijgt steeds meer ervaring met luisteren, vragen stellen, gesprekken leiden en contact leggen.

De basistraining wordt gegeven in De Prinsenhof, Bramantestraat 34 in het Lage Land en bestaat uit 6 dagdelen, verdeeld over twee donderdagavonden: 3 en 17 februari en twee zaterdagen: 5 en 19 februari 2011.

Wilt u meer weten? Kijk op de website www.buurtbemiddelingprinsalexander.nl  U kunt ook mailen naar  prinsalexander@buurtbemideling.org  of bellen 010 4560409.

20-12-2010

dinsdag 21 september 2010 | PvM Top

Oude Ambachtenmarkt NaardermeerOude ambachten

Op zaterdag 25 september 2010 is er een Oude Ambachtenmarkt op het Naardermeer.

Aanvang: 10.00 uur
Einde:  16.30 uur
Locatie: Naardermeer Zevenkamp (tussen Schollevaartse Dreef
en Grote Wielen)

De bewonerscommissie Naardermeer organiseert deze dag in het kader van De Aktie Burendag van het Oranjefonds.

Een tiental ambachtslieden zal aanwezig zijn en hun vaardigheden demonstreren. Vanzelfsprekend worden er ook artikelen verkocht.

Dit evenement wordt financieel mogelijk gemaakt door:
deelgemeente Prins Alexander
Woonbron Prins Alexander
Het Oranjefonds

Wij nodigen alle inwoners van Zevenkamp en omgeving uit deze dag vrij te houden om deze Oude Ambachten te komen bekijken.

Het Bestuur van de bewonerscommissie Naardermeer

Logo deelgemeente Prins Alexander Logo Woonbron Logo Burendag


dinsdag 7 september 2010 | mp Top

Nivon-wandelroute langs de rand van de stad in Ommoord en Zevenkamp

Presentatie Alexanderwandeling, de Rotterdamse veenweideroute

De werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen heeft samen met het Nivon Rotterdam, de werkgroep Wollefoppengroen & Co, het Wijknatuurteam Alexander en de vrijwilligers van de Wijktuin Ommoord een wandelroute uitgezet. Een wandeling die de Wijktuin Ommoord en het Ommoordse Veld verbindt met de Rottezoom, de Nessepolder, het Wollefoppenpark, het natuurgebied aan de Zevenhuizerplas en de groengebieden in de wijk Zevenkamp.

De routebeschrijving bevat wetenswaardigheden over landschap en historie. De route is naar wens geheel of in delen te lopen.
Om de wandelroute mogelijk te maken dienden de initiatiefnemers een WIJKIDEE in bij de deelgemeente Prins Alexander. Op dit bewonersinitiatief is positief gereageerd. Belangstellenden kunnen daardoor tegen bescheiden betaling (€1,-) over de wandelroute beschikken. Op vrijdag 17 september wordt de nieuwe Nivon-wandelroute gepresenteerd op de kinderboerderij De Blijde Wei. Wie dan aanwezig is kan de wandelroute gratis meenemen.

Het  programma, op de kinderboerderij muzikaal omlijst door het duo Scala, is als volgt:
Vanaf 14.00 uur inloop. Om 14.30 uur wordt het boekje aangeboden aan de portefeuillehouder. Aansluitend is er een kleine rondwandeling onder leiding van een Nivon-gids. Daarna kan men nog iets drinken.
Voor meer informatie: Werkgroep Ommoordse Veld Open & Groen marygerritse@chello.nl of Nivon Rotterdam info@nivonrotterdam.nl

maandag 6 september 2010 | al Top

Uitnodiging Open Dag
Centrum Jeugd en Gezin Prins Alexander

Uitnodiging open dag Centrum Jeugd

Zaterdag 2 oktober van 13.00 uur tot 16.00 uur zet het Centrum voor Jeugd en Gezin Prins Alexander de deuren open voor iedereen die wil komen kijken. Het CJG is dé plek in de deelgemeente waar ouders, opvoeders, jongeren en professionals terecht kunnen met al hun vragen over opgroeien en opvoeden. Bezoekers kunnen kennismaken met de medewerkers van het consultatiebureau, de jeugdgezondheidszorg, de opvoedhulpen, orthopedagogen, gezinscoaches en de voorpostfunctionaris van Bureau Jeugdzorg. Met elkaar vormen zij het CJG-team.

Naast een informatiemarkt voor ouders en opvoeders worden er volop activiteiten voor kinderen georganiseerd: • schminken • gezonde catering • Shantala babymassage • speurtocht • voorleesmarathon • kleurwedstrijd • de clowns Zus en Zo zorgen voor de vrolijke noot.