ARCHIEF

Pompoenen Festijn op het Ambachtsplein!

Gepubliceerd: 27 oktober 2019

 

Zaterdag 26 oktober 2019 stond alles in het teken van Halloween! Spooky! Georganiseerd door de Bewoners Organisatie Zevenkamp. Met dank aan allen die hierin hebben geparticipeerd, bijgedragen en vrijwilligers. (foto's: Kees Bosman, Bewoners Organisatie Zevenkamp)

 

 

Foto-impressie

Gepubliceerd: 21 oktober 2019

De Bewonersorganisatie (BOZ) doet dit in samenwerking met de Winkeliersvereniging Zevenkamp en Huis van de Wijk Zevenkamp, subsidie van de Gemeente Rotterdam en Stichting Neyenburgh, plus de inzet van onze vrijwilligers.

Gezellig, tot zaterdag 20 juli!

Foto-impressie

Zevende (en laatste) Zomer Zaterdag

Gepubliceerd: 1 september 2019

 

 

Wat een afsluiting, nummer 7 van Zeven Zomer Zaterdagen Zevenkamp! Een spectaculair einde met bungee trampoline .... alsof de kinderen zo het nieuwe schooljaar in sprongen! Maar ook met springkussen Koetje Boe, Octo de Waterglijbaan, Hoela Hoop en knutselen met piepschuim en veertjes.

Over veren gesproken .... Een ieder die ook maar in enige mate deel heeft uitgemaakt van een of alle Zaterdagen, geen pluim maar, wat mij betreft, een hele kip als dank! Dank voor uw inzet en het doen slagen van wederom 7 fantastische Zaterdagen op het Ambachtsplein. Wij, van de Bewoners Organisatie Zevenkamp (BOZ), hebben genoten van al die blije kindergezichtjes. Een speciale dank ook aan de "oma" die spontaan uit naam van haar kleinkind ons verraste met een hart van snoep! We doen het voor uw kleinkind alsmede voor alle kinderen uit Zevenkamp en omgeving. Het was ons een genoegen dit te kunnen en mogen organiseren en naar ik mag hopen, volgend jaar weer?!

Aan alle kinderen: Doe voorzichtig op weg naar school en goed opletten hè?! Succes in jullie nieuwe schooljaar! Bedankt lieve mensen.

(Kees Bosman - fotograaf voor de Zevenkrant- een uitgave van de BOZ).

 

Foto-impressie

Zesde Zomer Zaterdag

Gepubliceerd: 25 augustus 2019

 

24 Aug 2019. Nummer 6 van Zeven(kamp)!! Een zon-overgoten Ambachtsplein werd een Waterpretplein!! Met Drumtastics, de Knutsel-tent (gips etsen en versieren), een Rodeostier, springkussen Nemo en......Octo de water-glijbaan met badje. We hebben weer genoten. Wederom bedankt aan alle vrijwilligers en organisaties.

 

Foto-impressie

Vijfde Zomer Zaterdag

Gepubliceerd: 18 augustus 2019

 

17 Aug 2019........Nummer 5 van de Zeven Zomer Zaterdagen Zevenkamp!! Het weer wilde ech nie meewerken, maar het mocht de pret niet drukken......springkussen Nemo, een MegaGrootKnoeperdStormbaanSpringkussen (goed woord voor Scrabble), Knutselen met spons....en Hoop Hoop Hoop, Hoela Hoep..... om door een ringetje te halen....!!! Geweldig bedankt weer aan o.a. de EHBO en allen die dit mogelijk hebben gemaakt!! Volgende week nummer 6.......(we gaan helaas aftellen).

 

Foto-impressie

Vierde Zomer Zaterdag

Gepubliceerd: 11 augustus 2019

 

10 Aug 2019. Een stormachtige en dreigende nummer 4 van de Zeven Zomer Zaterdagen Zevenkamp. Uit veiligheids overweging werden de activiteiten verplaatst naar in het Huis van de Wijk. Zo zou namelijk een luchtspringkussen zomaar een "in de luchtspringkussen" kunnen worden. De kuntsel-tent werd knutsel-tafel en het Theater werd omgetoverd tot een groot "Back to Base" parcours. We hebben weer genoten met dank aan alle betrokkenen! Volgende week nummer 5........!!!

 

Foto-impressie

Derde Zomer Zaterdag

Gepubliceerd: 4 augustus 2019

 

Het was weer fijn met gein op het Ambachtsplein!!!! Nummer 3 van de Zeven Zomer Zaterdagen Zevenkamp, afgelopen 3 Augustus 2019.

"Kiekeboe!!!.... ze was er" en ook de Knutsel-tent, Back to Base en de Klimtoren-Jungle....... Enorm bedankt aan vrijwilligers, organisatie en iedereen die geholpen heeft dit weer een feestje te maken!! Tot volgende week, dan komen jullie toch ook weer?? (foto's: Kees Bosman - Bewoners Organisatie Zevenkamp)

 

Foto-impressie

Tweede Zomer Zaterdag

Gepubliceerd:  28 juli 2019

 

27 Juli 2019, nummer 2 van de Zeven Zomer Zaterdagen Zevenkamp, op het Ambachtsplein. Ditmaal met Clowntje Kiekeboe, de Knutsel-Tent, Sweep-Sweeper-springkussen en.... ja hoor, hij was er weer!!! De Buikschuiver Schuimbaan!!!! Mega Schuim en allemaal schoon naar huis! Wederom onze dank voor iedereen die zich hiervoor heeft ingezet. Tot volgende week. (foto's: Kees Bosman - Bewoners Organisate Zevenkamp)

 

Foto-impressie

Eerste Zomer Zaterdag

Gepubliceerd: 21 juli 2019

 

20 Juli 2019. De eerste in een reeks van "Zeven Zomer Zaterdagen Zevenkamp" op het Ambachtsplein. Met onder meer, de Knutsel-Juf, Drumtastic, een springkussen en Tall Tales Acrobatiek! Gelukkig was het tussen de buien door droog.......!!

Met hartelijke dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen. (foto's : Kees Bosman - Bewoners Organisatie Zevenkamp)

 

Foto-impressie

Bon Voyage!

Gepubliceerd: 15 juli 2019

 

Zondag, 14 Juli 2019, te zien geweest in Het Huis van de Wijk Zevenkamp...... Du pain, Du vin et....... "Bon Voyage" een theaterstuk, niet met de Franse slag! Detox van het Digitale met Franse Chansons.... un Production Sous-Marines ( Onderwater Producties)......

aimer c'est bien ...... partager c'est doux!!!!(leuk vinden is aardig...delen is lief)..... we appen nog!!

Mede mogelijk gemaakt door de Bewoners Organisatie Zevenkamp.......à bientôt!! et Merci......

 

(foto's : Kees Bosman)

Foto's Spektakel op Ambachtsplein

Zeven Zaterdagen Zomerpret Zevenkamp 2019

Gepubliceerd: 5 juli 2019

 

Waar: Winkelcentrum Zevenkamp

Tijd: van 12:00 uur t/m 16:00 uur

Datum: Zaterdagen 20 juli, 27 juli, 3 augustus, 10 augustus, 17 augustus,

24 augustus en 31 augustus

 

Op alle zaterdagen van de gehele zomer schoolvakantie is er op het Winkelcentrum Zevenkamp zoals vanouds weer van alles te doen. We openen met een geweldig acrobatiek optreden van Tall Tales Turbulentie. We sluiten de weken met een geweldige Bungee Jumping.

Er is van alles weer te doen, de Rodeostier, Hoelahoep, Clown Kiekeboe, Drumtastic (weet u het nog) drummen op een skippybal! Knutselen met Marieke! Stormbaan,  Sweeper Wipe Out! Voor de allerkleinsten natuurlijk een springkussen.

 

Meer info

Bon Voyage!

Gepubliceerd: 30 juni 2019

 

Geweldige voorstelling met Franse Chansons.

Zoals bijv. Meezingen met het liedje van La Belle Histoire van Michel Fugain etc.

Wordt weer een gezellige muzikale middag.

 

Waar: Huis van de Wijk Zevenkamp    Ambachtsplein 141

Datum: zondag

14 juli 2019

Aanvang: 14:00u

De voorstelling begint om 15:00u

Toegang: GRATIS

 

Wordt u aangeboden door de vrijwilligers van de  Bewonersorganisatie Zevenkamp (BOZ)

plus gesponsord door Stichting Nyenburgh.

Zorg & Welzijnsplein

Gepubliceerd: 4 juli 2019

 

Woensdag 3 juli presenteerden organisaties en instanties zich aan de bewoners van Zevenkamp, tijdens het "Zorg en Welzijnsplein". Want laten we wel zijn, we zijn er voor elkaar. Uw vraag is onze zorg. Ook de Bewoners Organisatie Zevenkamp (BOZ) was vertegenwoordigd. Met dank aan de organisatie.

 

Foto-impressie

NorthSeaRoundTown

Gepubliceerd: 30 juni 2019

 

29 Juni 2019, in de tuin van het Café Centraal Wonen Zevenkamp.

Met optredens van: Sabana, Maria Morais met band en Club el Picante met dans door Miki Maria Vos.

Latin klanken op een zwoele avond.

 

Foto-impressie

Zomerfeest voor de wijk

Gepupliceerd: 27 juni 2019

 

Op woensdag 10 juli organiseert Buurtsteunpunt Zevenkamp en Korps Rotterdam Oost een Zomerfeest voor de wijk.

Voor het gebouw van het Buurtsteunpunt aan de Kooikerweg 10 zal het feest plaatsvinden.

Jong en oud is vanaf 13.00u welkom op ons terras voor een kopje koffie, thee of fris. Diverse mensen uit de wijk zullen heerlijke hapjes verzorgen voor bij uw kopje koffie, thee of fris.

 

Vanaf 13.00 zijn er verschillende activiteiten te doen. Zo kunt een zomertas maken van een oude broeken, mokken decoreren, gezellig onderzetters maken voor onder je net gedecoreerde mok en is er een springkussen en schminken voor de kinderen.

Tijdens het Zomerfeest zal er in de tweedehandskledingwinkel een kortingsacties zijn, een unieke kans om een goedkope zomerse outfit te scoren. Laat je inspireren door Zevenkampse modellen die een aantal mooie outfits showen op de catwalk tijdens de Modeshow.

Om 16:00 start de BuurtBINGO voor jong en oud waar zeer mooie prijzen te winnen zijn.

 

Als grote afsluiter van de dag is er om 17:00 een gezellige buurtBBQ! Je bent van harte welkom om een hapje mee te eten.

Het belooft een heerlijke dag te worden met veel gezelligheid!

 

Naar een feest komen is het leukst als je samen komt. Daarom dagen we iedereen uit om samen met iemand te komen, wanneer je dit aangeeft bij de leiding maak je kans op een diner voor jullie samen bij restaurant Alfanos te Zevenkamp.

 

Iedereen is welkom en alles is gratis, zowel de activiteiten als het eten.

Brasilian Nigth in het Huis van de Wijk Zevenkamp.

Gepubliceerd: 3 juni 2019

 

31 mei 2019. Muziek en Latin dans….. veel dans!! Mogelijk gemaakt door "Krachtige Vrouwen Zevenkamp".

 

Foto-impressie

Krachtige Vrouwen Zevenkamp Festival op het Ambachtsplein

Gepubliceerd: 3 juni 2019

 

Een tal van artiesten trad zaterdag 1 juni 2019 op een zonovergoten Ambachtsplein op ……..

Foto-impressie

Terugblik Rollerdisco Ambachtsplein Zevenkamp

Gepubliceerd: 26 mei 2019

 

Zaterdag 25 mei

Een Feestje voor jong en oud!!!!

"Liep alles in het leven maar op rollertjes!! "

Met dank aan de organisatie, ondernemers, vrijwilligers en een ieder die een bijdrage heeft geleverd.

(foto's: Kees Bosman)

 

Foto-impressie

Afsluiting Zevenkampse Ring

Gepubliceerd: 13 mei 2019

 

Afsluiting van Zevenkampse Ring tussen de Tonger en de Aar ivm asfaltvervanging en werkzaamheden aan het hoofdriool.

 

Tussen 20 mei en 26 juni 2018 is de Zevenkampse Ring op dit deel afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de Schollevaartse Dreef, Hoofdweg en Zevenkampseweg.

De werkzaamheden zijn nu gepland, omdat in juli RWS aan de A20 werkt en daarna de Hoofdweg fase 2 gepland staat. Definitieve startdatum Hoofdweg fase 2 is nog niet bekend.

 

Meer info

Poppenkast van Jacobus Wieman

Gepubliceerd: 13 mei 2019

 

Feestelijke opening van Huis van de Wijk Zevenkamp

Woensdagmiddag 19 juni a.s.

Aanvang 14:00 uur.

Toegang GRATIS

Huis van de Wijk Zevenkamp

Info: stichtingboz@outlook.com

 

Marjolein Meijers theatervoorstelling 40 Jaar Muziek!

Zondag 23 juni a.s.

Aanvang 14:00 uur

Toegang GRATIS

Huis van de Wijk Zevenkamp

Info: stichtingboz@outlook.com

 

Poster 40 jaar muziek

 

Foto-impressie

5 Mei viering in de Aar

Gepubliceerd: 6 mei 2019

 

Met muziek, voorgedragen gedichten en een documentaire gemaakt door leerlingen van Helinium (Hellevoetsluis)

Alles in het teken van Vrijheid. Afgesloten met een heerlijke maaltijd.

Met dank aan ieder die dit mogelijk hebben gemaakt.

Typisch: hoe is het nu met? gaat terug naar oude bekenden

Gepubliceerd: 24 april 2019

 

Van 13 tot en met 16 mei is er vier keer een extra aflevering van de BNNVARA-docuserie Typisch te zien op NPO 2: Typisch…hoe is het nu met? Op maandag tot en met donderdag rond 19:15 zien we hoe het nu gaat met oude bekenden.

 

In de Rotterdamse wijk Zevenkamp volgden we Ruben, die last heeft van stemmen maar niks liever wil dan een gewone baan. Hij mocht komen proefwerken bij restaurant Kaat Mossel. Werkt hij daar nog? De jonge rappers van Realest Clique brachten hun EP Wat ’n Sfeer uit – maar toen moest Mitchell ineens een paar maanden naar een justitiële jeugdinrichting.

Elly en Dick moesten uit het pand van hun kringloopwinkel en voedselbank. Hebben ze een nieuwe plek gevonden? Ali gaat bij opticien Bea een nieuwe bril kopen. En Aynur van het naai-atelier vertelt over de lieve reacties die ze kreeg na de uitzendingen van Typisch Zevenkamp.

Optreden van Bertus en de

Tjet Setters

Gepubliceerd: 18 april 2019

 

Hollandse Rock ’n Loll

Muziek van, voor en door de jeugd van toen en nu!

Te zien in het Nieuw Ambachtshuis, Griendwerkerstraat 5, (Bij Ambachtsplein)

op zondag 28 april om 17:00 uur

 

Meer info

De nieuwe Zevenkrant is uit!

Gepubliceerd: 18 april 2019

 

Zevenkrant nummer 2, is hier in digitale vorm (PDF) al te lezen.

Alexander verbaasd over korting

Gepubliceerd: 13 april 2019

Bron: Algemeen Dagblad 13 april 2019

 

Ondanks een budgetdaling van 175.000 euro, roept voormalig voorzitter van de Gebiedscommissie Prins-Alexander, Ron Davids, bewoners op om plannen te blijven maken en bewonersinitiatieven te blijven insturen.

Lees hele artikel

Expositie 40 jaar Zevenkamp

Gepubliceerd: 12 april 2019

 

Op 11 April 2019 is in het Recreatie Centrum, Zevenkampsering 301, Zevenkamp de expositie 40 jaar Zevenkamp geopend.

Met een drankje, een hapje, muziek en een dansje ....

 

Foto-impressie

Aafje locatie De Vijf Havens is officieel geopend

Gepubliceerd: 3 april 2019

 

Na 1,5 jaar renoveren is dinsdag 2 april jl. Aafje locatie De Vijf Havens feestelijk geopend. Onder grote belangstelling van bewoners, mantelzorgers, medewerkers, vrijwilligers en genodigden vond een spectaculaire openingshandeling plaats. Daarbij werd door enkele bewoners, lid Raad van Bestuur Peter Ploegsma en wethouder Sven de Langen, op de gevel van De Vijf Havens de bijzondere tekst “Pluk de dag en morgen weer” onthuld.

 

Foto-impressie

Activiteiten Buurtsteunpunt Zevenkamp

Gepubliceerd: 3 februari 2019

 

Het Buurtsteunpunt Zevenkamp is een onderdeel van het Leger des Heils en organiseert laagdrempelige activiteiten voor wijkbewoners. De maand februari staat ook weer bol van de gratis activiteiten. U bent van harte welkom aan de Kooikerweg 10 in Zevenkamp.

Programma februari

Inmiddels zijn hier de foto's ...

Gepubliceerd: 17 maart 2019

 

 

Senioren theatergezelschap "Jong van hart" speelt

"Costa del ... Plankgas"

Gepubliceerd: 6 maart 2019

 

Zaterdag 16 maart a.s. speelt senioren theatergezelschap "Jong van hart" de luchtige en komische voorstelling "Costa del ... Plankgas".

 

Het is te zien in het Huis van de Wijk, Ambachtsplein 141 in Zevenkamp. De toegang is gratis en het begint om 14.00 uur.

Lees meer

Foto-impressie

Kerst 2018 op en rond het Ambachtsplein

Gepubliceerd: 27 december 2018

Foto-impressie

Oudfit

Gepubliceerd: 27 december 2018

 

Rotterdamsche Rock 'n Roll in de Aar "Oudfit"!!!....met een salade en kippie kip, aangeboden door de Bewoners Organisatie Zevenkamp, met dank aan het Oranje Fonds.....dank aan iedereen!!! en Fijne Dagen

 

Foto-impressie

Gepubliceerd: 17 december 2018

 

Een gemoedelijke sfeer tijdens het optreden van Marjolein Meijers (van de Berini's) samen met Walter en Onno Kuipers!!

 

16 December 2018, Huis van de Wijk Zevenkamp.

 

Mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, Buurtwerk Zevenkamp en de Bewoners Organisatie Zevenkamp.

"Van Berini Tot Solex"....mooi van eenvoud en eenvoudig mooi!!

 

Foto-impressie

De nieuwe Zevenkrant is uit!

Gepubliceerd: 5 december 2018

 

Zevenkrant nummer 6, is hier in digitale vorm (PDF) al te lezen.

Marjolein Meijers - "Van Berini Tot Solex" (2012-2018)

Gepubliceerd: 30 november 2018


Marjolein Meijers kent u nog als Annie van de Berini's, met Jan Rot als An&Jan, solo met de muzikanten in het programma van "Solex".

Met muzikanten Walter en Onno Kuipers geeft zij een overzicht van haar muzikale leven, gelardeerd met smeuïge verhalen. ontroerend achtergronden en een vette lach........

www.marjoleinmeijers.nl

 

Datum: Zondag 16 december a.s.

Aanvang: 14:00 uur

Waar: Huis van de wijk Zevenkamp

           Ambachtsplein 141

           3068 GV Rotterdam

Toegang gratis

Voor info en/of reserveren:

stichtingboz@outlook.com of loop even binnen bij het Huis van de Wijk Zevenkamp.

 

Mis deze geweldige voorstelling niet en reserveer snel.

Vol is Vol

Foto-impressies

Gepubliceerd: 26 november 2018

 

  • Diss 'n Able, dans- en ontmoetingsavond in het Huis van de Wijk
  • Cursus Plat Rotterdams, door Roel Pot in De Aarhof
  • Viering onafhankelijkheid van Suriname, in De Aarhof

Klik hier

Rotterdams College in gesprek met wijkbewoners

Gepubliceerd: 20 oktober 2018


Op 19 oktober 2018, waren B&W van Rotterdam in de Open Hof aan de Hesseplaats, Ommoord. Inwoners van de wijken Ommoord en Zevenkamp konden hun zegje doen bij de desbetreffende bestuurder. Er werd veel gepraat, geluisterd en vooral geschreven. Sommige onderwerpen waren stof voor een vervolggesprek.

De bijeenkomst werd afgesloten met een aangeboden lunch.

 

 

 

Foto-impressie

Griezelen op het Ambachtsplein

Gepubliceerd: 28 oktober 2018

 

 

Foto-impressie


Gepubliceerd: 19 oktober 2018

 

Wie is er het griezeligst gekleed?

Wie weet, win jij een prijsje!

 

Kom op zaterdag 27 oktober tussen 12.00-14.00 uur naar het Ambachtsplein en griezel mee!

Grote muil, dikke lip!

Ja toch, niet dan?

 

Cursus Plat Rotterdams

Gepubliceerd: 19 oktober 2018

 

Op zondag 18 november a.s. om 14.00 uur geeft Roel Pot in De Aarhof een heuse cursus onvervalst plat Rotterdams. Meer weten? klik op de groene knop.

Lees meer

College gaat met bewoners in gesprek

Gepubliceerd: 12 oktober 2018

Bron: AD/Gert Onnink

 

Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders gaat de wijken in. Om te beginnen in Ommoord, volgende week vrijdag

 

Op de uitnodiging voor het werkbezoek van het nieuwe Rotterdamse stadsbestuur aan Prins Alexander staan elf mannen en vrouwen klaar om direct aan de slag te gaan. "Het college komt naar Ommoord en Zevenkamp", is de bijgevoegde tekst.

Vrijdag 19 oktober trekken wethouders en burgemeester Ahmed Aboutaleb vier uur uit om met bewoners van Ommoord en Zevenkamp in gesprek te gaan in het kerkgebouw De Open Hof, aan de Hesseplaats in Ommoord. Aanvang 09.00 uur. Belangstellenden kunnen zich tot 16 oktober aanmelden op: collegeinap@rotterdam.nl

Preventietips van de politie

Gepubliceerd: 12 oktober 2018

 

U zult wel gemerkt hebben dat de dagen korter worden en het dus eerder donker wordt. In verband daarmee heeft de Politie het Donkere Dagen Offensief ingevoerd. Dat wil zeggen dat wij extra toezicht houden bij overvalgevoelige panden en de inwoners tips geven hoe u om moet gaan met bepaalde vormen van criminaliteit, die vooral in deze periode voorkomen.

Iemand belt aan ...

Meterkastkaart

 

Lees meer

Ode aan Jan en Loek Steinvoort

Gepubliceerd: 20 september 2018

 

In Theater Zuidplein wordt op 4 oktober 2018 in een gevarieerd samengesteld programma  een ode gebracht aan twee markante Rotterdammers met een grote liefde voor zang en muziek: Jan en Loek Steinvoort. Een avond gepresenteerd door allround entertainer Dave van der Wal, bekend van diverse gezellige programma’s op TV-Rijnmond.

 

Lees meer

Foto-impressie voorstelling Coolsingel 65

Gepubliceerd: 3 oktober 2018

 

De overlevering van een kleinzoon over de beleving van zijn vader en opa, tijdens het bombardement van Rotterdam, op 4 mei 1940.

Jeroen Rienks en Afke Weltevrede, geven dit fantastisch weer. Emotioneel en herkenbaar.

 

 

Meer foto's

Voorstelling in de Aarhof:

"Coolsingel 65"

Gepubliceerd: 12 september 2018

 

 

Lees meer

Festival Oost

Samen bouwen aan je wijk

Gepubliceerd: 12 september 2018

 

Muziek, spelletjes, samen bouwen, dat zijn de ingrediënten van Festival Oost. Een gezellige middag  voor het hele gezin op zaterdag 22 september van 14.00-18.00 uur in Rotterdam Oost. Een festival waar de bezoeker bezit neemt van de openbare ruimte en letterlijk meebouwt aan een nieuw landschap. Waar helden uit Rotterdam Oost worden geëerd en bezoekers worden gefêteerd en je de hele middag kunt dansen.

 

Foto: Erno Wientjens

 

Lees meer

Rollerdisco

Gepubliceerd: 1 september 2018

 

Op initiatief van de winkeliersvereniging Ambachtsplein werd op zaterdag 1 september een rollerdisco georganiseerd.

 

Rollerdisco

 

 

Meer foto's

In het kort ...

Gepubliceerd: 4 september 2018

 

Barbecuemaster 2018 gaat niet door

In tegenstelling tot eerdere berichten gaat de competitie Barbecuemaster 2018 niet door.

Men hoeft zich dus niet hiervoor op te geven.

 

 

Geen ijsbaan op Ambachtsplein

Tijdens deze warme zomer heeft de BOZ al naar komende winter gekeken. Vorig jaar is met groot succes "Winterpret", inclusief een schaatsbaan op het Ambachtsplein georganiseerd. Om dit succes te prolongeren is een subsidieaanvraag gedaan. Tot grote teleurstelling van de BOZ is deze helaas afgewezen en kan "Winterpret" niet doorgaan.

 

 

 

Winterpret

Een regenachtig einde van Zeven Zomer Zaterdagen Zevenkamp...

Gepubliceerd: 26 augustus 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar ... tussen de buien door scheen ook de zon!

Meer foto's

Schuilen voor de regen

Eeuwige Noten in De Aarhof

Gepubliceerd: 27 augustus 2018

 

Muziekgroep Eeuwige Noten speelde tijdens de burenmiddag in de tuin van de Aarhof, Rotterdam-Zevenkamp afgelopen 26 augustus 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer foto's

Eeuwige Noten spelen

Keti Koti in de Aarhof

Gepubliceerd: 27 augustus 2018

 

Vyent Combo

Onder de parasolZeker 150 enthousiastelingen uit de Aarhof en de hele woonbuurt kwamen in hun mooiste kleurrijke koti’s naar het feest van de afschaffing van de slavernij, Keti Koti (1836).

Keti Koti betekent dat de ketenen verbroken zijn. Met de befaamde band Vyent Combo werd het een echte happening. De negen koppige band kreeg iedereen aan het dansen.

 

De dansgroep Dependancy kon op veel bijval rekenen met hun traditionele Afrikaanse dansen. Opvallend was ook de dichtersgroep die vooral de vrijheid, de emancipatie en het zelfbewustzijn naar voor brachten. ’Vind de weg van mijn hart naar jouw hart.’ De bijdrage van de Surinaamse gemeenschap heeft een belangrijke impuls gegeven aan de Nederlandse samenleving: de muziek, het eten, de dans, de vrolijkheid en levenslust.Dansgroep Dependacy

 

Het was een niet te vergeten belevenis in die warme Aarhof tuin. Volgend jaar is weer iedereen van de partij. Vyent Combo kreeg de steun van Cultuurbuur omwille van de hoge muzikale kwaliteit. Keti Koti in Zevenkamp berustte wat organisatie betreft bij de Bewonerscommissie Aarhof met trekkers als Hellen en Hendrik en bij de BOZ die via fondswerving zorgde voor financiële middelen. Een schot in de roos was het voor het kleurrijke Zevenkamp.

Praat mee over de wijkagenda

Gepubliceerd: 27 juni 2018

 

Uitnodiging voor tafeltjesavond

Wijkcomité Zevenkamp werkt aan de wijkagenda. Denkt u mee? Maandagavond 2 juli, tussen 19.00 en 21.00 uur kunt u aanschuiven op Ambachtsplein 85. U kunt binnenkomen op het tijdstip dat u schikt.

 

Lees meer

Ketikoti

Gepubliceerd: 21 juni 2018

 

Ketikoti (ook wel geschreven als Keti-koti of Keti Koti) is een jaarlijks terugkerende Surinaamse feestdag ter viering van de afschaffing van de slavernij. Op 1 juli 1863 schafte het Koninkrijk der Nederlanden de slavernij af in Suriname en op de Nederlandse Antillen.

Op zondag 1 juli van 13.00 tot 18.00 uur vinden er in dit kader in de tuin van De Aarhof allerlei activiteiten plaats. Muziek- en dansoptredens, gedichtenvoordracht en meer.

 

Lees meer

Muziek en de noodzaak om te Blijven Rockenrock and roll

Gepubliceerd: 26 februari 2018

 

Op dinsdag 10 april van 15:00 uur tot 17:00 uur, wordt door het Rotterdams Wijktheater het stuk OudFit opgevoerd in de grote zaal van de Aarhof. Het is een fantastisch theater waar alle buurtbewoners gratis van kunnen genieten.OudFit

Het stuk gaat over de liefde voor muziek. En de noodzaak om te blijven rocken. Het Rotterdams Wijktheater maakt theatervoorstellingen gebaseerd op persoonlijke verhalen van Rotterdammers. Deze verhalen worden onder leiding van professionele regisseurs omgezet in een voorstelling waarin de Rotterdammers zelf spelen. Waar gaat het stuk over?

 

Entree: GRATIS

Datum: dinsdag 10 april 2018

Tijd: 15:00 tot 17:00 uur

Zaal open: 14:30 uur

Adres: Locatie Aarhof ingang nr. 1

3068 HA Rotterdam Zevenkamp

 

Info: stichtingboz@outlook.com

 

Tel: 0618763152

 

Lees meer

Samenwerkingsagenda

Rotterdam, Ouder en Wijzer

Gepubliceerd: 7 april 2019

 

In gesprek met de Rotterdamse wethouder Sven de Langen, omtrent het Masterplan "Rotterdam, Ouder en Wijzer" in de Aarhof, 5 April 2019. (foto's : Kees Bosman)

 

Foto-impressie

De nieuwe Zevenkrant is uit!

Gepubliceerd: 20 februari 2019

 

Zevenkrant nummer 1, is hier in digitale vorm (PDF) al te lezen.

Hospice in Ommoord?

Gepubliceerd: 20 januari 2019

 

Op donderdag 24 januari van 20.00u tot 21.30 u is in de Romynshof, Stresemannplaats 8, een voorlichtingsavond over de mogelijke komst van een hospice naar Ommoord.

Lees meer

De nieuwe Zevenkrant is uit!

Gepubliceerd: 27 oktober 2018

 

Zevenkrant nummer 5, is hier in digitale vorm (PDF) al te lezen.

Demonstratie Nacra 15 catamaran

zondag 30 september 2018 Zevenhuizerplas Rotterdam

Is zeilen saai of sensationeel?

Gepubliceerd: 24 september 2018

 

Relaxed zeilen met een bescheiden briesje op een mooie rustige dag?

Dat is het summum en een super beleving voor de een, maar super saai voor de ander.

Zelfs als het gaat waaien is zeilen in een ‘gewone’ boot voor sommigen nog lang niet spannend en sensationeel genoeg.

Dan biedt catamaranzeilen uitkomst.

Bijvoorbeeld het zeilen in een supersnelle Nacra 15 catamaran.

 

 

Kom naar de Nacra 15 catamaran demonstratie op de Zevenhuizerplas zondag 30 september.

Dan kun je de Nacra 15 catamaran van dichtbij zien zeilen.

Tijden:

11:30 – 13:00u

14:00 – 15:30u

Vertreklocatie: Lake7

Lake7 bevindt zich aan de noordrand van Rotterdam in Oud Verlaat (gemeente Zuidplas) naast Euro Funcenter (voorheen EuroSurfing).

De nieuwe Zevenkrant is uit!

Gepubliceerd: 22 augustus 2018

 

Zevenkrant nummer 4, is hier in digitale vorm (PDF) al te lezen.

Zeven Zomer Zaterdagen Zomerpret 2018

Gepubliceerd: 17 augustus 2018

 

Ja het is en was weer een groot vakantiefestijn! Heel veel zon, jump, hoela, ballonnen, drums en waterpret. De Crea Bea tent was weer aanwezig met natuurlijk Marieke de Koning, die maakte er weer een kunstspektakel van.

Ook met dank aan de COOP, die zorgde voor de siroop. Want er moest veel gedronken worden, was erg nodig met de hitte.

Niet te vergeten het winkelend publiek, de een kwam met ijsjes voor de kinderen, werden zomaar gratis uitgedeeld. Watermeloen werd er gebracht voor de vrijwilligers, ja dit is toch SUPER!

En natuurlijk DANK weer voor de vrijwilligers. Zonder hen zou het feest natuurlijk niet door kunnen gaan. Ook de EHBO was onmisbaar, werden toch aardig wat pleisters op de wonden gedaan.

Wij, de Bewonersorganisatie Zevenkamp, zeggen gewoon tot volgend jaar!!!!!!!!!!!

Blauwe ballen

Meer foto's

De nieuwe Zevenkrant is uit!

Gepubliceerd: 28 juni 2018

 

Zevenkrant nummer 3, is hier in digitale vorm (PDF) al te lezen.

Zeven Zomer Zaterdagen Zevenkamp

Gepubliceerd: 21 juni 2018

 

 

 

 

 

 

Thuisblijvers hoeven zich deze zomer op de zaterdagen niet te vervelen! Vanaf zaterdag 14 juli a.s. is het Ambachtsplein gedurende zeven opeenvolgende zaterdagen, omgetoverd tot een bruisend plein vol met allerlei activiteiten.

Ook zo benieuwd? Kijk hier voor het volledige programma.

 

Lees meer

Zeven Zomer Zaterdagen

Uitnodiging inloopavond essentaksterfte Lage Bergse Bos op 10 juli 2018

Gepubliceerd: 21 juni 2018

 

Staatsbosbeheer organiseert op dinsdag 10 juli een inloopavond over de essentaksterfte in de Rottemeren. De essentaksterfte is een schimmelziekte waardoor naar verwachting zo’n 90% van de essen in Nederland dood gaat. Daarom start Staatsbosbeheer binnenkort, in opdracht van het Recreatieschap Rottemeren, met de aanpak van de essentaksterfte in het Lage Bergse Bos. Iedereen is tussen 19 en 21 uur van harte welkom op Boerderij Het Lansingerland, Hoeksekade 146, 2661 JL Bergschenhoek. Vertegenwoordigers van Staatsbosbeheer zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

 

Lees meer

De nieuwe Zevenkrant is uit!

Gepubliceerd: 12 aprili 2018

 

Zevenkrant nummer 2, is hier in digitale vorm (PDF) al te lezen.

De nieuwe Zevenkrant is uit!

Gepubliceerd: 1 maart 2018

 

Zevenkrant nummer 1, is hier in digitale vorm (PDF) al te lezen.

Sponsors

©2010-2023 BOZ - site by M&A Digitale Producties

BOZ

Bereikbaar op:

Telefoon: 06 - 37 56 30 93

E-mail: stichtingboz@outlook.com